Len vďaka obyvateľom, ktorí pristupujú zodpovedne k triedeniu, sa množstvo vytriedeného odpadu zvyšuje. Spoločnosť ENVI-PAK pripravila pre obyvateľov vzdelávací materiál, ak správne vytriediť obaly z kávy.
Blíži sa obdobie vianočných sviatkov, kedy viac času trávime doma v kruhu rodiny a priateľov. Spoločné stretnutia a posedenia sa nezaobídu bez občerstvenia s kávou, ktorá sa stala súčasťou našich spoločenských rituálov. Ale aj pri pití kávy vzniká odpad, či už zo samotnej kávy alebo z obalov, do ktorých je balená. Ak sa obaly z kávy nesprávne vytriedia, končia na skládkach, čím prispievajú k znečisteniu životného prostredia. Pred ich vytriedením je dôležité vedieť, z akých materiálov sú vyrobené. Je to od plastu cez kov/hliník až po sklo alebo papier. Najčastejšie to však býva kombinácia viacerých materiálov. Aj pri týchto obaloch platí, že čo sa dá od seba oddeliť, treba oddeliť – napríklad viečko alebo nálepku. Vrchnák tiež treba vytriediť oddelene. Spotrebiteľom preto odporúčame, aby si pred vytriedením takýchto obalov pozorne pozreli recyklačné symboly uvedené na obale a pri triedení sa nimi riadili.